20 – Göteborg

Foto av Daniel Högberg

Välkommen till Göteborg!

Göteborg är världens mest hållbara mötesdestination, och en stad med avslappnad och vänlig atmosfär. Staden är mitt i en spännande utvecklingsperiod och utvecklingen från industristad till en ungdomlig universitetsstad och högteknologiskt forskningsnav har ingjutit en modern stadslivspuls och kreativ anda.

Här är det möjligt att shoppa och besöka ett museum på samma dag som du fiskar vid havet eller glider fram med kanot längs en glittrande insjö. Avstånden är korta och kollektivtrafiken tar dig lätt som en plätt från kaféstråk och sevärdheter till karga klippor och susande skogsdungar.

På de många museerna kan nyfikenheten stillas kring allt från konst och kultur till natur och sjöfart. Det är bara att välja och vraka bland imponerande samlingar eller dyka ner i spännande gästspel från stora internationella stjärnor.

Fikatraditionen är mer populär än någonsin så passa på att koppla av på ett av de runt 400 mysiga bagerier och trendiga kaféerna. Missa inte heller chansen att botanisera bland lokala råvaror och delikatesser i Saluhallen.

Efter en dag bland landshövdingehusen i Haga, shopping i innerstaden eller attraktionerna på Liseberg är det dags att ge sig ut i nattlivet. Göteborg vimlar av klubbar och barer och för matälskaren finns gott om valmöjligheter; stjärnkrogarna, de rebelliska uppstickarna och en rullande armada av foodtrucks.

Livsvetenskap i Göteborg
Göteborg är en av Sveriges ledande regioner inom life science. Här finns ett stort internationellt forskarsamhälle, där innovationer och digitala vårdlösningar utvecklas. Regionen är också ett ledande centrum för klinisk forskning i Sverige med cirka 450 olika företag inom life science.

Besök Göteborgs officiella besöksguide på webben för fler tips och information om vad som är på gång.
www.goteborg.com