Konferensstaden Gävle

Gävle är en av landets snabbast växande städer och passerade 100.000 invånare under 2017. Likt många hamnstäder har staden en historia som viktig mötesplats och fortfarande är det en populär destination för konferenser, kongresser och evenemang. Det geografiska läget med endast 60 minuters tåg- och bilresa från Arlanda gör staden lättillgänglig och väl på plats så ligger de flesta hotell och anläggningar på promenadavstånd.
Gamla traditioner möter moderna tillväxtbranscher och Högskolan i Gävle är en stark kompetensmotor i regionen. Vår stad förknippas med kända varumärken som Gevalia, Mackmyra Svensk Whisky och Brynäs. Men den största kändisen av alla är nog utan tvekan Gävlebocken som följs av människor i mer än 130 länder varje år.
Gävle erbjuder en härlig mix mellan storstadens utbud och den lite mindre stadens bekvämlighet och personlighet. Gävle är också en bra mötesstad med moderna anläggningar och en samlad kompetens för genomförande av såväl nationella som internationella kongresser och idrottsevenemang.

Kort fakta om Gävle

  • Residensstad i Gävleborgs län – Gävle är residensstad i Gävleborgs län med högskola, länsstyrelse och länssjukhus.
  • Växande näringsliv – Näringslivet har sin starka tradition i stål- och skogsindustrin men idag finns över 8000 verksamma företag inom såväl de gamla industritraditionerna som inom moderna tillväxtbranscher.
  • Viktigt handelscentrum – Gävle är ett viktigt handelscentrum med ostkustens största containerhamn och Sveriges tredje största hamn.
  • Stark idrottsprofil – Idrotten har starka traditioner med flera sporter och idrottsgrenar representerade i Sverigetoppen, bland annat av Brynäs IF som är trettonfaldiga svenska mästare i ishockey.
  • Natur & kultur – Med närhet till både stadsliv, hav, skog och berg finns ett rikt utbud på aktiviteter både inom natur och kultur.
  • Kända Gävleprofiler – Förutom Brynäs och Gevalia har vi kända Gävleambassadörer som Thomas Di Leva, Rolf Lassgård, Regina Lund och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson för att nämna några. Men mest av allt är Gävle hemstad för världens största och mest kända halmbock ”Gävlebocken”.

Hitta hit

Konferenslokal
Gävle Konserthus
Kungsbäcksvägen 22
802 67 Gävle
www.gavlekonserthus.se

Gävle Konserthus invigdes i januari 1998, på platsen där badhuset Strömbadet tidigare låg, och är ritat av arkitekten Bo Karlberg. Gävle Konserthus är en del av kultur- och fritidsförvaltningen i Gävle kommun. För att hitta till Gävle Konserthus, klicka här.

Karta
För karta över Gävle med hotell, Klicka här.

Resa till Gävle

Det geografiska läget i mitten av Sverige gör det enkelt att resa hit vare sig du väljer att färdas med bil, buss eller tåg. Från Arlanda flygplats tar det bara 60 minuter med tåget som avgår direkt från Sky City-terminalen. Med bil från Stockholm till Gävle tar det ca 80 minuter. Från inlandet är E16 och riksväg 68 snabba vägar direkt från Falun/Borlänge-området och landets västra och mellersta delar.

För information om hur du tar dig till Gävle, klicka här.

Praktisk information

Internet
Kostnadsfritt trådlöst internet finns på Gävle Konserthus.

Parkering
Det finns ett begränsat antal parkeringar utanför Gävle Konserthus. Om parkeringen skulle vara full, finns parkeringshus i Gävle centrum och parkering vid Silvanum/Högskolan. Väljer du att parkera i Gävle centrum eller vid Silvanum/Högskolan tar det ca 5-10 minuter att promenera till konserthuset.

Viktiga telefonnummer
Akademikonferens  +46 18 67 10 34 / +46 18 67 10 03
Gävle Konserthus  +46 26 17 29 00
Gävle Taxi  +46 26 12 90 00
Taxi Stor & Liten  +46 26 10 70 00

Klicka här för att ladda ner kartan som PDF